A heavy metal rövid története

Hozzászólás: Hozzáadva: 15.5.2023 12:39.25 Megjelenítések száma: 245

15 Május 2023

heavy metal

A heavy metal rövid története

A metálzene az egyik legmeghatározóbb és legnépszerűbb műfaj a zenei világban. Az 1970-es években alakult ki, és azóta kulturális jelenséggé vált, hűséges rajongótáborral világszerte. Íme egy rövid áttekintés a metálzene történetéről.

A metálzene gyökerei a bluesban, a rockban és a 60-as évek pszichedelikus rockjában találhatók. Míg néhány zenekar kísérletezett a hangzással, és keményebb, agresszívabb zenét hozott létre, a metálzene önálló műfajként való kialakulása a Black Sabbath megjelenésével kezdődött 1970-ben. Sötét szövegeik, nehéz gitárjátékuk és erőteljes hangjuk megalapozták azokat az alapokat, amit ma a heavy metalnak nevezünk.

A Black Sabbath sikerét követően a metál színtér a 70-es években kezdett terjeszkedni, és új metál-alműfajok jelentek meg. Például a glam metál nagyon népszerűvé vált az 1980-as években olyan zenekarokkal, mint a Mötley Crüe és a Poison. Ebben az időszakban a metál vizuális jelenséggé vált, ahol a különlegesség és a vizuális megjelenés fontos szerepet játszottak.

A 80-as években a metálzene elkezdett átjárni más alműfajokkal. Megjelent például a thrash metal olyan zenekarokkal, mint a Metallica, a Megadeth és a Slayer, akik gyorsabb tempót, agresszív gitárriffeket és kemény éneklést hoztak. Ugyanakkor kialakult a death metal is olyan zenekarokkal, mint a Death és a Morbid Angel, amelyeket extrém éneklés és sötét szövegek jellemeztek.

A 90-es években újabb fordulópont következett be a metálzene történetében a grunge és az alternatív rock megjelenésével. Ezek a műfajok széles körű népszerűséget szereztek, és egy időre úgy tűnt, hogy a metál elveszíti helyét a zenei tájékon. Azonban a 90-es évek végén megjelent a nu metál olyan zenekarokkal, mint a Korn és a Limp Bizkit, amely új hangzást hozott és újra felélesztette az érdeklődést a metál iránt.

Steel Shoes&Boots 2020 Minden Jog Fenntartva

odkaz

odkaz

odkaz

Adatvédelmi beállítások

Szeretnénk Önnek az Ön preferenciáinak és érdeklődésének leginkább megfelelő VONZÓ AJÁNLATOKAT ÉS KEDVEZMÉNYEKET bemutatni.

Azáltal, hogy engedélyt ad, lehetővé teszi számunkra, hogy ajánlatokat és kedvezményeket állítsunk össze az Ön online tevékenységének elemzése alapján.

Az ajánlatok és a tartalmak jelentősen befolyásolhatják az Ön vásárlási döntéseit – ezért a javaslat 18 évesnél idősebb személyeknek szól.

A süti fájlokhoz hasonló megoldásoknak és technológiáknak, és az Ön adatainak steel-bakancs.hu és partnerei által történő feldolgozásának köszönhetően, biztosítani tudjuk, hogy az Ön számára megjelenített tartalom jobban megfelel az Ön igényeinek. Az adatok feldolgozására, ezen belül a profilalkotásra, piaci és statisztikai elemzésekre vonatkozó hozzájárulás megadásával Ön biztosítja a lehetőséget, hogy webáruházunkban könnyebben megtalálja pontosan azokat a termékeket, amelyeket keres és amelyekre szüksége van.

Adatvédelmi elvek

Mutasd a részleteket

Bejelentkezés